Çelik Ahşap Yapı Hizmetleri

Çelik Ahşap İskele

Çelik ahşap iskele, deniz kıyısında işletmeler ve siteler için yaygın olarak kullanılan bir iskele türüdür. Bu iskeleler, çelik konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama inşa edilir. Çelik konstrüksiyon, iskelenin dayanıklılığı ve güvenliğini sağlarken, ahşap kaplama ise iskelenin estetik görünümünü ve konforunu arttırmaktadır.

Çelik Ahşap İskelelerin Yapımı

  • Projelendirme; İlk aşamada, iskelenin yapılacağı alan ve kullanım amacı detaylı olarak incelenir. İncelemenin sonunda, İskelenin boyutları,  malzeme seçimi ve yapım aşaması belirlenir.
  • Malzeme temini; Proje doğrultusunda gerekli malzemeler temin edilir. Malzemelerden bazıları; Çelik borular, ahşap kalaslar, bağlantı elemanları ve  diğer  malzemeler yer almaktadır.
  • Montaj; Malzememe temininden sonra montaj işlemine geçilir. Montaj işlemi, uzman ekipler tarafından gerçekleştirilir.
  • İnceleme ve Bakım; İskelenin dayanıklılığı ve güvenliği açısından bir inceleme yapılır. İnceleme sonunda, gerekli bakım işlemleri yapılır.

Çelik Ahşap Yapı Hizmetlerinde Çelik Kazık Çakımı nedir ?

Kazık Çakımı, İskelenin veya rıhtımın deniz deniz içindeki temelini oluşturmada, dayanıksız ve miadını doldurmuş olan deniz yapılarının alt temelini güçlendirmede, rıhtım ve iskele genişletmede, tadilat çalışmalarında, deniz kenarındaki yapıların altındaki malzemenin denize akmasının ve su geçirimsizlik perdesi oluşturmada altyapı projelerinde kullanılmaktadır.

Çelik Kazık Çeşitleri

  • Tahrikli Kazık; Üst yapı yüklerini ve yanal yükleri taşımak için darbe, titreşim ve itme yoluyla zemine giren kazıklara tahrikli kazık denir.
  • Çelik Kazık; H- şekilli çelik malzemelerden yapılan ve çarpma ile oluşturulan çakma çelik kazık denir. Çelik kazıklar açık yada  kapalı boru şeklinde kullanılmaktadır. Dikey ve eğik olarak kullanılabilmektedir.

Çelik Kazık Çakımı Yöntemleri

  • Açık Çelik Kazık Yöntemi; açıklıklara yerleştirilen çelik kazıklar boşaltılır, güçlendirilir ve beton dökülür.
  • Kapalı Çelik Kazık Yöntemi; Zemini kazık çapının hacmine sıkıştırılarak zeminin iyileştirmesi gerçekleştirilir. Kapalı çelik kazıklar deplasman kazığı olarak da adlandırılır.